Karácsonyi játékok gyerekekkel: Egyedi ötletek az ünnepek emlékezetessé tételére. Ajándékcsomag cserélgetés, díszkészítés, mesélő esték, daltánc és még sok más móka, hogy a karácsony igazán felejthetetlenné váljon a kicsik számára.

Karácsonyi játékokat játszani gyerekekkel nagyszerű módja annak, hogy még emlékezetesebbé tegyétek az ünnepeket. Íme néhány ötlet:


1. Ajándékcsomag cserélgetés: Minden résztvevő hoz egy kis ajándékot, és az ajándékokat egy közös kupacba teszik. A gyerekek körbeülnek a kupac körül, és kiválasztanak egy ajándékot. Aztán körbeadják az ajándékot, amikor a zenekar megszólal. A játék végén minden gyerek megtartja azt az ajándékot, amit a zenekar leállásakor tart a kezében.

2. Karácsonyi díszek készítése: Gyerekekkel készíthettek saját karácsonyi díszeket, például papírból, gyöngyökből, vagy fenyőtobozból. Ez egy kreatív és szórakoztató tevékenység, ami segít díszekkel feldíszíteni a karácsonyfát.

3. Karácsonyi mesélő: Válasszatok egy kedvenc karácsonyi történetet, és üljetek körbe. Egy felnőtt vagy egy idősebb gyerek olvassa fel a mesét a többieknek, miközben mindenki meghallgatja és élvezi az előadást.

4. Karácsonyi daltánc: Válasszatok ki néhány kedvenc karácsonyi dalt, és táncoljatok rájuk. Lehetőség szerint készüljetek fel a dalokra előre, és koreografáljátok meg a táncot, vagy csak egyszerűen szórakozzatok, és engedjétek szabadjára a kreativitásotokat.

5. Karácsonyi szavak keresése: Készíts egy listát olyan szavakról, amik kapcsolódnak a karácsonyhoz (pl. ajándék, Mikulás, fenyőfa stb.). Osztassátok fel a gyerekeket csapatokra, és induljon a verseny, hogy ki találja meg először az összes szót a listán.

6. Karácsonyi kézműves foglalkozás: Készítsetek karácsonyi kézműveseket, például karácsonyfadíszt, Mikulás sapkát, vagy karácsonyi ajándékcsomagot. Ehhez lehet színes papírt, ollót, ragasztót és díszítőelemeket használni.

7. Karácsonyi memória: Készíts egy paklit karácsonyi képekből (például ajándékcsomagok, Mikulás, hóember stb.), és játsszatok memória játékot. A gyerekeknek párokat kell találniuk a képek között.

8. Karácsonyi sütemények készítése: Süssetek együtt karácsonyi süteményeket, például mézeskalácsot vagy linzertésztát. A gyerekek segíthetnek a tésztakészítésben és a díszítésben is.


Ezek csak néhány ötlet, de a lehetőségek száma végtelen. A lényeg, hogy a játékok és tevékenységek segítsenek megerősíteni a családi kapcsolatokat és az ünnepi hangulatot. Jó szórakozást kívánok!