Hozzávalók:

- 1 közepes sütőtök (kb. 500 g)
- 1 kerek Camembert sajt
- 2 evőkanál méz
- 1/3 csésze dió (vagy mogyoró), durvára törve
- Friss rozmaring vagy zsálya levelek (opcionális)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Bagett vagy crackers a tálaláshoz

 


Elkészítés:

1. Először melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.

2. Mosd meg a sütőtököt, vágd le a tetejét, és távolítsd el a magokat. Ne hámozd meg a sütőtököt. Szükséged lesz arra, hogy a sütőtök széle körül legyen egy kis pereme, hogy a sajtot bele tudjuk helyezni.


3. Vágd le a Camembert sajt tetejét, és helyezd a sütőtök belsejébe.


4. Önts rá 2 evőkanál mézet a Camembert tetejére, majd szórd meg a dióval. Ha van friss rozmaring vagy zsálya, tegyél néhány levelet a sajt tetejére a dekoráció kedvéért.

 

5. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.

 

6. Fedd le a sütőtököt a már levágott tetejével.

 

7. Helyezd a sütőtököt egy sütőtálcára vagy tepsibe, és süsd 30-40 percig, vagy amíg a sütőtök puha és a sajt belül krémesen olvadt.

 

8. Közben szeletelj bagettet vagy kínálj crackers-et a sajthoz.

 

9. Tálald mézzel és dióval a bagettel vagy crackers-el együtt.


Ez a recept egy igazán különleges és ínycsiklandó őszi csemege, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. A sütőtök puhasága és az olvadt sajt mézzel és dióval együtt egy fantasztikus ízélményt nyújt.
Jó étvágyat!