Néhány augusztusi kerti tipp és ötlet:

- Locsolás és növénygondozás: Az augusztus általában forró hónap lehet, tehát fontos, hogy folyamatosan figyeljük a növények vízigényét. A hajnali vagy esti órákban locsoljunk, hogy a víz ne párologjon el gyorsan a napsütésben.


- Trágyázás: Adhatunk lassú felszívódású műtrágyát a növényeknek, hogy támogassuk a növekedésüket és virágzásukat.


- Virágok: Ültessünk olyan növényeket, amelyek késő nyáron és ősszel virágoznak, például a szegfűféléket, a dáliákat vagy az őszi margarétákat.


- Gyomirtás: Folytassuk a rendszeres gyomlálást, hogy a gyomok ne vonják el a növények tápanyagait és vizét.


- Zöldségek és gyümölcsök: Augusztusban még lehetőség van néhány zöldség és gyümölcs elültetésére, például paradicsom, paprika, uborka vagy akár epret is ültethetünk.


- Betegségek és kártevők elleni védelem: Figyeld a növényeket károsító kártevők és betegségek szempontjából. Ha szükséges, használj megfelelő növényvédő szereket.


- Szüretelés: Ha van kertünkben termesztett zöldség vagy gyümölcs, figyeljük az érési időpontokat, és szedjük le őket időben, hogy ne romoljanak meg a növényen.


- Komposztálás: Folytassuk a konyhai és kerti hulladék komposztálását, hogy tápláló talajt készíthessünk a következő szezonra.


- Kerti dekoráció: Augusztusban is feldobhatjuk a kertünket különböző dekorációkkal, például színes virágokkal, kerti szobrokkal vagy kerti lámpákkal.


- Mulcsolás: Frissítse fel a mulcsréteget a növények körül. Ez segít megőrizni a nedvességet a talajban, csökkenti a gyomnövények növekedését és védi a talajt a túlzott hőtől.


- Kertrendezés: Rendezd át a kertet, ha szükséges, hogy a különböző növények ne takarják el egymást és minden növény megkapja a szükséges fényt és helyet.

 

Ne feledjük, hogy minden kert más, tehát az ötleteket igazítsuk az egyedi körülményekhez és igényekhez.