Íme három fantasztikus, egyszerű és egészséges vacsorarecept:

1. Párolt lazac friss zöldségekkel:
Hozzávalók:
2 lazacfilé
1 csésze friss zöldségek (például sárgarépa, cukkini, brokkoli)
Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Friss citromlé

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy gőzölőt vagy egy lábast vízzel.
Fűszerezzük a lazacfilét sóval és borssal.
Helyezzük a lazacot és a zöldségeket a párolóba.
Pároljuk kb. 10-12 percig, vagy amíg a hal átsül és a zöldségek puhák és ropogósak lesznek.
Locsoljuk meg friss citromlével és tálaljuk azonnal.


2. Quinoa saláta sült csirkemellel:
Hozzávalók:

1 csésze főtt quinoa
1 sült csirkemell, felkockázva
1 csésze vegyes saláta levelek
1 kis uborka, vékony szeletekre vágva
1 paradicsom, felkockázva
¼ csésze apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
Só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a főtt quinoát, a sült csirkemellet, a saláta leveleket, az uborkát és a paradicsomot.
Öntsük hozzá az olívaolajat és a citromlevet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Keverjük össze alaposan, hogy az összes összetevő jól át legyen vonva a dresszinggel.
Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.


3. Sütőben sült zöldséges tészta:
Hozzávalók:

2 csésze főtt teljes kiőrlésű tészta
1 padlizsán, felkockázva
1 cukkini, felkockázva
1 paprika, felcsíkozva
1 vöröshagyma, felszeletelve
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
Só, frissen őrölt bors, és kedvenc fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük össze a felkockázott zöldségeket, a fokhagymát és az olívaolajat a tepsiben.
Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezzük.
Süsse kb. 20-25 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
Keverje össze a sült zöldségeket a főtt tésztával, majd tálalja melegen.


Ezek a receptek könnyen elkészíthetők, táplálók és tele vannak ízekkel. Reméljük, hogy élvezni fogja őket!