Az alábbiakban 5 egészséges reggeli receptet ajánlok:

 

1. Gyümölcs smoothie: Keverjünk össze egy csésze friss vagy fagyasztott gyümölcsöt, egy csésze növényi tejet és egy kanál chia magot. Turmixoljuk össze, amíg sima lesz.


2. Tükörtojás teljes kiőrlésű pirítóssal: Egy tükörtojást süsünk meg egy kevés olívaolajban, majd egy szelet teljes kiőrlésű pirítóson tálaljuk. A tükörtojás tetejére szórjunk egy kevés friss apróra vágott petrezselymet.


3. Avokádós pirítós: Egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst pirítsunk meg, majd kenjük meg egy fél avokádóval. Tetejére szórjunk egy kevés sót, borsot és friss lime levét.


4. Zabpehely reggeli: Egy adag zabpelyhet egy csésze mandulatejjel vagy növényi tejjel és gyümölccsel, például szeletelt banánnal, eperrel vagy málnával keverjünk össze. Tetejére szórjunk egy kevés chia magot vagy diót.


5. Főtt tojás és zöldségek: Főzzünk keményre 1-2 tojást, majd mellé tálaljunk nyersen vágott zöldségeket, például paprikát, sárgarépát és uborkát.


Az egészséges reggeliknek általában alacsony a cukor- és zsírtartalma, de magas a fehérje- és rosttartalma. Emellett a friss gyümölcsök és zöldségek is fontosak az egészséges reggeli összeállításához.