Hozzávalók a citromtortához:

200g keksz morzsája (pl. Graham keksz)
100g olvasztott vaj
600g krémsajt (pl. Philadelphia)
200g porcukor
2 nagy citrom reszelt héja
4 tojás
120ml friss citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
1/4 teáskanál só

Hozzávalók a citromos mázhoz:

120ml friss citromlé
100g porcukor


Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra. Kivajazzuk egy 23 cm átmérőjű tortaformát.

A kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, majd az előkészített tortaformába nyomkodjuk. Alaposan nyomjuk össze, hogy szilárd alapot kapjunk a tortának.

A krémsajtot és a porcukrot egy közepes méretű tálba helyezzük, majd addig keverjük őket, amíg a keverék sima és krémes lesz.

 

Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a citromlevet, a vanília kivonatot és a sót. Keverjük össze, amíg egy homogén masszát kapunk.

 

Az így elkészült krémet ráöntjük a kekszalapra a tortaformában.

A formát tegyük egy tepsibe, majd öntsük bele annyi forró vizet, hogy az elérje a tortaformának legalább felét.

Süssük a tortát 45-50 percig, vagy amíg a torta közepének hőmérséklete eléri a 70°C-ot. A sütőt kikapcsoljuk, majd hagyjuk a tortát a formában még 15-20 percig.

 

A tortát kivesszük a formából, majd hagyjuk kihűlni a tortát legalább egy órán keresztül.

Közben elkészítjük a citromos mázat. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet és a porcukrot.

Az így elkészült mázzal bekenjük a torta tetejét.

Legalább 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

 

Jó étvágyat!