Karácsonyi narancsos bárány
Bővebben - More

1 egész báránycomb 2 narancs 2 fej fokhagyma 1 fej vöröshagyma 2 ág rozmaring só, bors, olívaolaj. Csorgass egy kevés olajat a combra, szórd meg alaposan sóval, borssal és mindenhol masszírozd át. Tedd a tepsibe, rakd mellé a keresztben félbevágott fokhagymákat, hagymát és facsarj rá egy narancsot. Helyezd mellé a másik felezett narancsot és a rozmaringot, takard le alufóliával és tedd a 160 fokra előmelegített sütőbe 2.5 órára. Ha puha a hús, akkor vedd le a fóliát, emeld a hőfokot 220-ra és süsd pirosra a húst. A karamellizált zöldségekhez én több színű bébirépát, és kis méretű édesköményt szereztem, de normál répából is remek, csak akkor vágd kezelhető darabokra. A trükk csak annyi, hogy forró olaj és vaj keverékén elkezded sütni a zöldségeket, majd egy evőkanál barnacukrot adsz hozzá. Kevés só mehet hozzá. Ahogy a cukor a vajas alapon karamellizálódik, úgy vonja be az édes máz a zöldségeket. Csinálj mellé klasszikus krumplipürét rengeteg vajjal és egy kevés tejszínnel. Reszelt szerecsendió kötelező bele a só mellé!

143 views Dec 13, 2019