Gluténmentes mézes szelet
Bővebben - More

Gluténmentes mézeskalács lap: 500g Gluténmentes mézeskalács mix 4db tojás 150g Dia-wellness macisweet mézhelyettesítő 100g margarin Az összetevőket egybe mérjük, simára gyúrjuk és 3 egyenlő részre osztjuk. Kukorica keményítőn kb. 3-4 mm-es vastagságúra nyújtjuk és 3 lapot sütünk belőle. Krém: 500ml Laktózmentes tej vagy növényi tej 125 g Gluténmentes 4in1 gríz alap 50 g Gluténmentes vaníliás hidegpuding 300g PaleoOK szűrt almacukor (vagy ennek megfelelő cukorhelyettesítő) 20g margarin 100g Dia-wellness kajszibarack lekvár 100g Dia-wellness kakaós nassoló A laktózmentes vagy növényi tejet felforraljuk. Hozzá adjuk a gluténmentes 4:1 gríz alapot, folyamatosan keverve forrásig főzzük. Bele keverjük a gluténmentes vaniliás hidegpudingot. Az így kapott grízpudingot langyosra hűtjük és maragarinnal kihabosítjuk. Összeállítás Az egyik lapot vékonyan lekenjük Dia-wellness kajszibarack lekvárral, majd a krémből 500g-ot egyenletesen elkenünk rajta. Rá tesszük a második lapot és ezzel is ugyan így járunk el. Az utolsó lapot vékonyan lekenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük és kb. fél óra múlva olvasztott Dia-wellness kakaós nassolóval lekenjük. Azonnal fogyasztható, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

82 views Dec 4, 2019