Vajas kukoricafagyi ◾ KÖNNYŰ, KRÉMES, KÜLÖNLEGES
Bővebben - More

Hozzávalók 12 db-hoz: 40 dkg leszemezett kukorica (kb. 3 cső) 2 dl sűrített tej (én alacsony zsírtartalmút használtam) 3 evőkanál porcukor (vagy 2 teáskanál 4:1 édesítő) 3 dkg olvasztott vaj 3 dl tejszín A joghurtos részhez: 10 dkg görög joghurt 1 evőkanál porcukor (vagy 1 teáskanál 4:1 édesítő) 1/2 citrom leve RECEPT: 1. A kukoricákat meghámozzuk egy lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Beleszórunk 1 teáskanál sót és alaposan bebugyoláljuk a kukorica levelekkel. Közepes lángon főzni kezdjük, a forrástól számítva 10 perc elteltével lekapcsoljuk. 30 percet hagyjuk állni a vízben, majd kivesszük hűlni. 2. A kukoricákról levágunk annyi szemet, hogy 40 dkg kukoricát kapjunk. Nekem ehhez 3 cső kellett. Ráöntjük a sűrített tejet és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Egy szitán átpasszírozzuk, hogy kiszűrjük az esetleges héjdarabkákat. 3. Belekeverjük a cukrot és vajat is. Kemény habbá verjük a tejszínt és ezt is óvatosan beleforgatjuk. Megtöltünk vele 6 jégkrém formát, amibe pálcikát teszünk és minimum 4 órára a fagyasztóba tesszük dermedni. 4. A joghurtos verzióhoz a görög joghurtot kikeverjük a porcukorral, citromlével és a maradék kukoricás alappal felváltva töltjük meg vele a fagyi formát. Pálcikákat állítunk bele és minimum 4 órára a fagyasztóba tesszük dermedni.

42 views Aug 31, 2019