Mákos szilvalepény - HÁZIAS, GYÜMÖLCSÖS SÜTI!
Bővebben - More

Hozzávalók 6-8 személyre: A tetejére: 40 dkg szilva 10 dkg darált mák 10 dkg porcukor + a tetejére 1/4 kezeletlen citrom reszelt héja A tésztához: 3 tojás 12 dkg porcukor 8 dkg puha vaj 8 dkg görög joghurt vagy tejföl 30 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor 1/4 kezeletlen citrom reszelt héja 1 teáskanál vaníliapor 1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A szilvákat kimagvaljuk és negyedeljük, vagy ha apró szemű, akkor csak félbevágjuk. A mákot a porcukorral és 1 negyed citrom reszelt héjával elkeverjük. Végül annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy nedves homok állaga legyen. 2. A tojásokat szétválasztjuk két külön tálba. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverjük kézi robotgéppel. Hozzáadjuk a joghurtot és ezzel is jó habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral és összeforgatjuk. Reszelünk bele citromhéjat, meghintjük a vaníliával és elkeverjük. A kemény habot két részletben óvatosan beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze és levegős maradjon a tészta. 3. A kész tésztát belesimítjuk az előkészített tepsibe, a tetejére kanalazzuk a mákos tölteléket és rárakosgatjuk a szilvákat. Végül meghintjük porcukorral és 40-50 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e a közepe.

35 views Aug 13