Egyszerű és gyors karácsonyi süti recept csodálatos díszítéssel. Az elkészítési ideje mindössze 15 perc.


Hozzávalók:

• 200 g liszt
• 100 g vaj
• 50 g cukor
• 1 tojás
• 1 teáskanál sütőpor
• 1/2 teáskanál vaníliás cukor
• 1/2 teáskanál fahéj
• 1/2 teáskanál szegfűszeg
• 1 csomag (100 g) töltelék nélküli marcipán
• 100 g csokoládé


Elkészítés:

1. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget egy tálban összekeverjük.

2. A puha vajat a tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és összedolgozzuk.

3. A tésztát kinyújtjuk, és karácsonyi formákat szaggatjuk ki belőle.

4. A formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon, előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

5. A süteményeket kihűtjük.

6. A marcipánt kinyújtjuk, és a sütemények tetejére helyezzük.

7. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben.

8. A marcipánt a csokoládéból készült mintákkal díszítjük.


Íme néhány ötlet a díszítéshez:

- Hóesés: a csokoládét vékony csíkokra öntjük, és a marcipánra rácsepegtetjük.

- Rénszarvas: a csokoládéból szarvat, lábakat és lándzsát formázunk, és a marcipánra helyezzük.

- Fenyőfa: a csokoládéból háromszögeket formázunk, és a marcipánra helyezzük.

- A marcipánból készíthetünk egyszerű karácsonyi figurákat, például angyalokat, Mikulást, hóembereket, vagy csillagokat.

- A díszítéshez használhatunk különböző színű csokoládét, marcipánt, vagy akár cukorkákat is. A lényeg, hogy legyenek kreatívak, és díszítsük fel a süteményeket úgy, ahogyan a legjobban tetszik nekünk.


Tippek:

- A tésztát egyszerűbb karácsonyi formákra is szaggathatjuk, például téglalapokra vagy szívekre.

- Ha nincs időnk marcipánt készíteni, akkor vásárolhatunk készen is.

- A csokoládét ízlés szerint színezhetjük is.

- A süteményeket készíthetjük előre, és a hűtőben tárolhatjuk, majd a díszítést közvetlenül tálalás előtt végezzük el.

- A süteményeket karácsonyi szalvétába csomagolva is kínálhatjuk.